tiistai 30. joulukuuta 2008

Joulun kakkusatoa

Joulu on jo onnellisesti takana päin ja hetken saa taas hengähtää.
Jouluksi tuli heiluteltua jauhopeukaloita urakalla ja tehtyä muutama kakku...

Ensimmäisen kuvan kakku on munaton kakku mieheni tädille jouluylläriksi. Munattomuus ei ollut se ylläri vaan itse kakku.

Toinen kakku on normaalilla pohjalla, mutta laktoositon variaatio. Tässä ja munattomassa kakussa oli periaatteessa samat sävelet sisuksissa ja päällä ainoat erot tosiaan tuo munattomuus ja laktoosittomuus. Sisällä siis: omenamarmelaadia ja omenamarmelaadista, kermavaahdosta ja rahkasta tehty omenakanelirahka (mausteena siis sokeria ja kanelia).Päällä on vadelmamarmelaadikiille ja sivuilla kermavaahtoa. Koristeena on marsipaanista väkerretyt joulutähdet..ainakin ne kuvittelee olevansa joulutähtiä...väri vois olla parempi...



Kolmas kakku oli tuon normalin laktoosittoman kakun toisinto, tosin vähälaktoosisena.Neljäs kakku oli sitten vähän isommalle syömäporukalle anoppilaan. Tällä kakulla juhlistettiin poikamme 2v-synttäreitä. Kakku kätki sisäänsä 3 ja ½ kääretorttupohjaa ja ison satsin samaista omenakanelirahkavaahtoa kuin edellisissä kakuissa +omenamarmelaadia. Pinnalla kermavaahtoa ja koristeena liivatelampi (ei soveltunut syötäväksi) ja marsipaanista tehtyjä otuksia sekä puita.

Koristeista tarkempia kuvia. Kiiluvasilmäisiä pupuja :).
Oravia, tonttu, lumilyhty ja pöllö...

Olihan siellä vielä naali ja pikkuinen tirppakin kuusessa.


Tänään alan suunnittelemaan kakkua uuden vuoden juhliin...

tiistai 16. joulukuuta 2008

Pienoismalli on valmis


Pienoismalli on viimein valmis ja laitettu näytteille koululle. Tässäpä tämä.
Alkuperäinen keittiö on 1970-luvulla (?) valmistuneessa omakotitalossa, johon tämä pienoismalli on tehty keittiösuunnitelmaksi.



perjantai 12. joulukuuta 2008

Talvinen kukkavihko


Tein eilen illalla kaverini mummon hautajaisiin kukkavihkon. Valkoliljaa, valkeita ruusuja, vahakukkaa, ruskusta ja nahkalehteä. ...sitä kun on ihmislapsella ihan liian paljon ylimääräistä aikaa niin ehtii harrastamaan ;).

torstai 11. joulukuuta 2008

Hyvää joulun odotusta!

Viimeisestä kirjoituksesta onkin vierähtänyt vähän yli kuukausi. Koulukiireet ovat vieneet mennessään...

Pari viikkoa sitten tein vaihtariluokkakaverin luo piparkakkukuusia (kuva yllä), kun ne on nopeampia tehdä kuin piparitalo ja tulevat helpommin syödyksi...ehkä myös hajoavat helpommin, kiitos marengin ja piparin huonon liitoskestävyyden.


Viime viikonlopuksi tein synttärikakun pojalleni, juhlittiin vähän ennakkoon naapuriperheen kanssa.
Sisuksiinsa kakku sai mansikkarahkaa (soseutettua pakastemansikkaa+kermavaahtoa+rahkaa+sokeria ja vaniljasokeria) ja päällys laktoositonta suklaata ja ranskankermaa. Koko kakku siis laktoositon.