torstai 30. huhtikuuta 2009

Hyvää syntymäpäivää


Tilauskakku naapurin syntymäpäiville.
sisuksissa persikkasosetta ja sitruuna-kerma-rahkavaahtoa (muistaakseni, tästä on jo viikko ja kerkee jo unohtua...). Päällä tummalla suklaalla kuorrutus, valkosuklaalla koristukset ja kukat on osaks värjättyä valkosuklaata. Sulatin valkosuklaan, värjäsin osan pinkillä pastavärillä ja lusikoin pienet läntit värjättyä ja ei värjättyä leivinpaperille vierekkäin ja muotoilin lusikalla "terälehtiä", jotka jähmetin jääkaapissa.

torstai 23. huhtikuuta 2009

Kyösti Pöysti


Pasila on nyt niin pop ja cool ja hottis että piti yrittää vääntää Pöysti, Kyösti Pöysti...
Se on sitten eri asia mikä oli lopputulos.
Lähtökohta oli se että kaverille piti tehdä yllärikakku ja että se sopis kaikille luokkakavereille ilman vatsanväänteitä, siitä piti tehdä maidoton ja gluteiiniton (eka gluteiiniton kakku minkä olen tehnynnä).
Sisuksiin meni ananasmurskaa ja persikkasosetta.
Pöysti on tehty marsipaanista. Paremmin olis voinu onnistua sokerimassasta, mutta sitä ei ollu tarpeeks...

lauantai 11. huhtikuuta 2009

Perhoskakku

Perhoskakku a'la Raisa
Tilauksesta 15 hengelle tuttavan tyttären 5-v synttäreille.


3 kpl 4 munan kääretorttupohjaa joista keskimmäiseen laitoin vähän pinkkiä elintarvikeväriä.
Välissä on soseutettua persikkaa (iso purkki persikanpuolikkaita) ja kerma-rahkaa (1½ prk Flora Vispiä+ purkki rahkaa), joka on maustettu sokerilla, vaniljasokerilla ja ripauksella persikkasosetta + liivatelehteä että pysyi paremmin kasassa.
leikkasin kakkupohjat valmiiseen muotoon ennen täyttämistä, tosin vaatii vähän varovaisuutta ettei katko siipiä. Täytteellä sai vähän pyöristettyä siipien muotoja.

Päälle ensin kauttaaltaan kerros pinkillä elintarvikevärillä värjättyä kermavaahtoa ja sitten pursotettuna eri väriseksi värjätyillä kermavaahdoilla noi kuviot. Sininen on värjätty apteekin jauhemaisella elintarvikevärillä, samoin tais olla keltainen, violetti oli nestemäistä väriä ja pinkki pastaväriä. Halutessaan tuolle olisi voinut laittaa vielä tuntosarvet.

Kakkurikasta pääsiäistä!


Rauhallista pääsiäistä kaikille niille, jotka eivät ole upottaneet peukaloitaan jauhopussiin pääsiäisen kunniaksi, kuten allekirjoittanut. Seisoin siten eilisen iltapäivän ja illan sekä tämän aamun keittiössä väsäämässä kakkuja..
Yllä oleva on varakakku, en ole vielä päättänyt sen kohtaloa. Se on neljän munan kakkupohjaan tehty, sisuksissaan persikka-mango-sosetta ja mango-passion vahtoa (muistaakseni, dementtia vai mikä se oli...). Päällä ihan vain kermaa ja keltaisesta marsipaanista värkättyjä narsisseja sekä koristerakeita.
Toinen kakku oli tilauskakku.
8 munan pohjaan tehtynä.
Täytteenä persikka-mango-sosetta ja sitruunaista kermarahkaa.
Neljään osaan leikatun pohjan jokaiseen väliin tuli ensin tuota persikka-mango-sosetta ja sen päälle sitruunaista kermarahkaa.

Tuon sitruunaisen kermarahkan ois varmaan voinu ostaa valmiinakin, mutta koska valmista tuotetta ei ole laktoosittomana (tapaus vaati) niin piti soveltaa. 1½ purkkia laktoositonta kermaa (eli 3dl), purkki laktoositonta rahkaa. Yhden sitruunan raastettu kuori sekä mehut , sokeria (½-1dl ) ja vaniljasokeria. Kerma vaahdoksi ja kaikki muut mausteet sekaan ja raikas sekä pääsiäiseen erinomaisesti sopiva täyte on valmis.
Päälle ensin kerros valkoista kermavaahtoa, reunoille vihreäksi värjättyä kermavaahtoa ja päälle keltaisesta marsipaanista narsisseja + koristerakeita.