lauantai 30. tammikuuta 2010

Lisää sitä oman kämpän säätämistä...



Olin jo pitkään haaveillut seinämaalauksesta omaan kämppään. Naulakkoprojektin jälkeen oli vielä aikaa ja intoa tehdä se, joten ei muuta kuin tuumasta toimeen. Haaveena oli toteuttaa koivumetsä ja väritoiveena tumman harmaa...
Ensin teipit sinne sun tänne pitkin seinää ja mattoveitsellä ja luovalla mielikuvituksella ylimääräiset teipeistä pois.
Sitten seurasi se jännittävin hetki, maalin sekoitus. Kun oli entistä vaaleansinistä ja violettia maalia ja sain sitten haalittua mustaa väripastaa purkin jämän... niin ei siitä tumman harmaata saanut tekemälläkään. Tuli sitten violettiin taittuva harmaa, mutta väliäkös tuolla :). Maali teippien päälle ja sitten kiiruusti (JA VAROVASTI!) repimään teipit irti..Tuloksena... TADAAA!!! Koivikko, juuri niinkuin toivoinkin ja suunnittelin :D.

Omaakin kotia...

Ja kaikkien kesäprojektien jälkeen ehti tehdä omallekin kämpälle jotain. Pienen pieni tuulikaappimme toimii lähinnä lasten takkien säilytyspaikkana sekä kenkäroviona. Tälle kenkäroviolle piti tehdä jotain...


Niinpä jämä liimapuulevyistä ja extra-jämä rimoista kyhäsin kenkätelineen, juuri sopiva lasten kesäkengille. Irroitettavilla kenkähyllyillä.

Kenkäteline sai vihreän maalipinnan, jämämaaleista :) tietenkin. Ja loput jämä liimapuulevyt nakkelin seinälle maalauksen jälkeen kenkähyllyiksi. Nyt sopii hyvin vähemmät käytetyt kengät, kuten juhlakengät ja omat runsaslukuiset ties minkä kauden kengät siististi kenkälaatikoissa hyllyille ja säästyy penkomisen vaiva.
Piristykseksi hyllyt saivat Golf Pallopää ukkelit, jotka paskartelin pari vuotta sitten metallipajalla naulakon tarpeiksi. Tuo istuva kaveri toimii hyvin kaulaliina tai sateenvarjotelineenä.
ja kun sitä vihreää maalia jäi...niin siitä tuli maalattua muutama kukkanen koristamaan seinää.

Helppoa ja nopeaa, pieneen tilaan ja halavalla :D.

perjantai 29. tammikuuta 2010

Sisustusprojekteja...


Tuonpa muutaman sisustusprojektin esille tännekin.
2009 kesä-elokuussa olin rakentamiskeskuksella sisustussuunnitteluharjottelussa ja sinne suunnittelin ja toteutin sisustussuunnitelman. Haastava homma kun budjettia ei juurikaan ollut ja tilana oli entinen traktorimyymälä, joten lähtökohta ja toive tuntuivat alkuun kaukaiselta....

Lähtötilanne:
Hallitilat olivat...hallitiloja. Välillä toimineet teatterin harjoittelutiloina ja kuntosalina...ja alunperin siis traktorimyymälänä ja korjaamona. Tuolla takaosassa oli sorvaajan työpaja ja myöhemmin dieselkonekorjaamo, joten voitte vain kuvitella kuinka mustat ne seinät olivat.Toimistossa oli vielä iänikuinen kokolattiamatto... :D

Koska rakennus oli rakennettu 1956, sikäli mikäli oikein muistan ja toiminut siitä asti, halusin sisustuksessa kaivella retrohenkisyyttä esiin. Vielä kun budjetti salli hankinnat lähimmältä rakennustorilta ja niiden tuunauksen niin siitä se sitten lähti. Suunnitelmat tosin joustivat aika paljon matkan varrella ja maalisudin ohella sai käsiinsä myös ompelukoneen...




Dieselkonekorjaamosta tuli harmaasävyinen energiahuone, koska niitä mustia seiniä ei ois ilman hiekkapuhallusta saanut puhtaaksi ja samalla ne 100-vuotta vanhat johdot olis ehkä kuoriutuneet.


Lähtötilannekuvien jäävuorimaalaus sai vaalean pohjamaalin päälle ja talopiirroksen koristeekseen... ensin yritin tehdä sen maalaamalla, mutta siitä ei tullut mitään, joten ei muuta kuin tussi kouraan ja piirtämään.
Tämä hurmaava nurkka oli ilmeisesti kokenut jonkin sortin räjähdyksen menneinä aikoina. Nyt se sai kokea piilota ja peitä-ryhmän toimet. Ja tulos on seuraavanlainen:


Seinälle maalasin hypoteesi-tapetin innoittamana palperoita :) kuudella eri sabluunalla, todella näppärästi. Lattialla oli vanhat, kuluneet linoleumilaatat ja ne peitettiin laminaatilla. Kalusteet löytyivät naapurin kierrätyksestä, myös hieno jalkalamppu. Seinän epätasaisuus peitettiin puuritilöillä jotka maalattiin harmaaksi: Matto ja radio ovat uusia.
Koska kyse on rakentamiskeskuksesta, sopivat taapeliverhot sinne kuin naula päähän. Ompelin siis ikkunoihin taapelikankaasta valelaskosverhot. Suunnitelmien mukaan kasveilla tuotiin viihtyisyyttä.

Keittiön seinä sai piristykseksi kukkakuvion, vihreiden listojen lisäksi.
Toimisto sai uuden sinisen värityksen, jota jatkettiin myös lattiassa ripottelemalla maaliin mosaiikkihiutaleita.Toimistoon laitettiin valkoiset bambuverhot näköesteksi ja muutoin paneeliverhot, jotka myös itse ompelin. Toimistossa kaksi ikkunaa, kahdet verhot molemmissa ikkunoissa. Moneja hyvejä verhoja :D.


Verhoiluja tuli tehtyä ruokapöydän tuoleihin sekä kahteen nojatuoliin, siitä seuraavat kuvat:
Täytyy tunnustaa että välillä meinasi Einari Epätoivo viedä mukanaan, mutta siinä se nyt on, parempaan en silloin niillä resursseilla pystynyt...