lauantai 19. kesäkuuta 2010

Vierasvara


Pari iäkkäämpäämpää tätiä oli viikolla tulossa kylään niin piti niille sit tehdä pikkunen kakku tarjottavaks. Sen verran kiirus paino siivouksen ja ruuanlaiton takia että koristus nyt meni vähän miten meni...mutta maku oli kuitenkin hyvä! :)
5 munan kakkupohja ja täytteenä pakastemansikoita soseena sekä valkosuklaasitruunarahkaa.
Kuorrutus Floora vispiä ja koristeet valkosuklaata.

sunnuntai 6. kesäkuuta 2010

Mangotorttu


Valmistujaisjuhliin tein laktoosittomaksi kakuksi mangotortun.
Samantyyppisen kakun tarjoilin jo aiemmin viikolla naapurin ihanille rouville johtoryhmän kokouksessa ja pistetään nyt reseptiäkin perään jos joku haluaa tehdä raikkaan hedelmäisen juustotortun.

Torttu kasataan irtopohjavuokaan (halkaisia max 24cm) jonka pohjalle on asetettu leivinpaperi ja reunojen suojaksi tuorekelmu (helppo irroittaa kakku vuoasta).

POHJAn voi tehdä monella eri tapaa:
vaihtoehto 1)
175g kaurakeksejä
80 g sulatettua voita/margariinia

vaihtoehto 2)
175g dominoja (tai muita vastaavia täytekeksejä)
80g sulatettua voita/margariinia

vaihtoehto 3) (laktoositon)
175g laktoosittomia piparkakkuja (kaupasta ei muita laktoosittomia löytynyt)
80g sulatettua voita/margariinia

Murskataan keksit ja sekoitetaan sulatettu rasva joukkoon. Levitetään muruseos irtopohjavuoan pohjalle. Laitetaan pohja jääkaappiin odottamaan.

TÄYTE:
5 liivatetta
1 tlk (425g) mangoviipaleita soseutettuna
1 tlk (2dl) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (on olemassa myös laktoositonta)
1 rs (200g) maustamatonta tuorejuustoa (myös laktoositonta)
½ dl sokeria
1 tl vaniliinisokeria
2 rkl limetin/sitruunan mehua
½dl mango-appelsiinitäysmehua (muukin hedelmäinen täysmehu käy)

PINTA:
3 liivatetta
3 dl mango-appelsiinitäysmehua (edelleen muitakin hedelmämehuja voi käyttää)

Täyte:
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Soseuta mangoviipaleet.
Vaahdota vaniljakastike ja lisää siihen tuorejuusto, mangosose, sokeri, vaniliinisokeri ja limetin mehu.

Kuumenna mango-appelsiinimehu ja lisää siihen vedestä puristetut liivatelehdet. Anna liivateseoksen jäähtyä hiukan ja lisää se sitten ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteen joukkoon. Kaada täyte keksipohjan päälle ja pistä jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi.

Kun torttu on hyytynyt, pistä liivatteet pehmenemään kylmään veteen muutamaksi minuutiksi. Kiehauta puolet mehusta ja lisää siihen vedestä puristetut liivatteet ja lisää loppu mehu. Kaada liivateseos tortun päälle ja laita torttu hyytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Irrota vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.
Nautitaan hyvien ystävien kanssa!

Kukkakimppu ylioppilaalle


Eilen päästiin juhlimaan serkun tytön ylioppilasjuhlia ja sinne piti viedä tietenkin kukkia :), kuinkas muuten. Omenapuut kukkivat parhaillaan ja siitähän se ajatus sitten lähti. Kimppuun tuli leikkoruusujen lisäksi omenapuun oksia, kielon kukkia ja lehtiä (reunalle) sekä lillukan versoja. Mielestäni oikein nätti, tyttömäinen ja hempeä kimppu. Tosin kimpun kasaustekniikkaa pitäisi vielä hioa.

Pienen pojan spiderman-kakku


Kaverin pojalle piti samaisena valmistujaisviikonloppuna tehdä spiderman-kakku.
Pohjana 8 munan kakkupohja. Sisälle mansikkahilloa ja mansikkarahkaa. Kostutus sitruunamehulla. Kuorrutus kermavaahdolla ja spidermanin naama värjätystä marsipaanista. Hämähäkkiverkkojen tekoon tuli kiire peliin ja pursottimesta oli kadonnu pienireikänen tylla, joten homma piti hoitaa leivinpaperilla...josta oli tulla sutta ja sekundaa. Leivinpaperi vetistyi ja hajosi kokonaiset neljä kertaa ja joka kerran kermat uuteen paperiin. Vaikeuksien kautta voittoon ja ilmeisesti sankarikin oli tyytyväinen tuotokseen.

Toukokuu on valmistujaisten aikaa


Nyt on koulut koluttu ja valmistuttu muotoilijaksi. Sen kunniaksi piti sitten pienet juhlat pitää ja kakku tehdä ja niin taas meinasi käydä että suutarin lapsi oli jäädä kengittä, kun piti viime tinkaan keksiä että mitäs mitäs mie haluisin kakun koristeeksi/kuvaksi...
Siitä tuli sitten kiroileva siili-kakku osa 2 :).

Neljä kääretorttupohjaa leipasin ja kasasin niistä sitten kakkusen. Väliin tuli soseutettua persikkaa ja mansikkarahkaa. Kuorrutus kermavaahdolla ja päälle marsipaanilevy, johon maalasin pastavärillä kiroilevan siilin. Kukkaset tuli kans nopsasti rykästyä kakun laitaan marsipaanista.