torstai 21. lokakuuta 2010

Omenapiirakka karpille

Leipasin tuossa joku aika sitten ekan kerran karpin omenapiirakkaa, ohje karppaus.info sivulta ja tietenki siitä muokattu oma versio. Makeutusaineisiin en ole sotkeutunut, joten suoraan vähensin sokerin määrää taikinassa.

Omenapiirakka
( 8 annosta, 24cm halkaisijalla oleva piirasvuoka)

100g sulatettua voita
2 munaa
(1,5dl maitoa tai kermaa, tämä unohtui ekasta versiosta ja silti tuli hyvää,siksi jätän sen edelleen pois)
1dl sokeria tai makeutusainetta (vähemmän),  (vähensin sokerin 3 ruokalusikalliseen)
3dl jauhoja:
      - mantelijauhoa (1dl), kookosjauhoja (1dl), ½ dl vehnälesettä, ½ dl mantelirouhetta.
2-3 tl leivinjauhetta
2 isohkoa omenaa
kanelia
kermavaahtoa

Sulata voi. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon jauhot+leivinjauhe sekä voi.
Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan ja lisää päälle lohkotut omenat. Ripottele päälle kanelia.
Paista 200 asteessa 20 min. Tarjoile kermavaahdon kera.

Vähempihiilarisia reseptejä...

 Juuri äsken tuli testattua Maku-lehden juustokeksireseptiä (muokattuna tietenkii) ja hyviä tuli...


Juustokeksit
(20 kpl)

75g voita
3dl (parmesan)juustoraastetta (korvasin emmentail- ja mozarella-juustoraasteella)
1 rkl vehnäjauhoja (korvasin 1rl soijajauhoa ja ½ rkl leivinjauhetta)
1 tl leivinjauhetta
1 muna



sekoita juustoraasteen sekaan kuivat aineet, lisää huoneenlämpöinen voi ja muna. Vaivaa taikina tasaiseksi ja
nostele teelusikalla nokareita leivinpaperille. Paista 200 asteessa 10 min.