maanantai 25. helmikuuta 2013

Päivitetyt sarvet 2.0 ja 3.0

Eilen versioin kermasarvia eteenpäin...



Ensinnäkin tein sarvista pienempiä, sillä lapsilta tuli toive että ei äiti niin isoja (liika on liikaa makeassakin, näköjään). Eli puolitin taikinanauhat ja kiedoin puolitetun nauhan sarvimuotin ympärille. Kokeilin myös joka-kodin-halpa-versiota muotista. repäisin palan lehtitaikinapaketin pahvista, rullasin ja kiedoin folioon. Ajoi ihan hyvin hätävaramuotin tehtävänsä.

versio 2.0 suklainen sarvi (kuvassa oikealla)
Sulatin Brumbergin tummaa suklaata mikrossa ja kastoin täyttämättömät sarvet suklaaseen. Kätevämpi oli kun valutti lusikalla suklaata sarven päälle. Lisäksi ripottelin kookoshiutaleita suklaaseen. Tämän jälkeen sarvet jääkaappiin jäähtymään. 

Täytteeseen:
 2,5 dl Flora vispiä vaahdotettuna
4 tl kaakaojauhetta (ihan Oboy-kaakaota)
½dl tomusokeria
1 dl wiener-nougat rouhetta
loput sulatetusta suklaasta.
Huomioi että Wiener-nougat rouhe on sen verran karkeaa että tukkii pienemmät pursottimet todella tehokkaasti. Valitse siis väljä tyllä tai käytä vain pursotinpussia.

versio 3.0 kinkkusarvi (kuvassa vasemmalla)
1dl kermaa vaahdotettuna
200g viola ruohosipuli-tuorejuustoa
6 siivua voileipäkinkkua paloiteltuna pieniksi paloiksi
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa

vaahdota kerma, lisää joukkoon tuorejuusto, kinkkurouhe sekä mausteet. Täytä sarvet ja laita jääkaappiin jäähtymään.



perjantai 22. helmikuuta 2013

Kermasarvet


Mieleni minun tekevi, aivoni ajattelevi...
Alkuviikosta alkoi tehdä mieli kermasarvia. Muistelin nähneeni Clas Ohlsonilla sarvimuotteja ja pikainen 
ennakkotarkastus internetin ihmeelliseen maailmaan vahvisti odotuksia. 4 kpl sarvimuotteja maksoi vaivaiset 7,90e. Sinne siis. Mukaan tarttui samalta reissulta paperisia muffinivuokia, pyöreitä leivosvuokia sekä tekstein varustetut pikkuleipämuotit. Näiden testaus on vielä edessä.

Mutta kermasarviin...
Tarvitset lehtitaikinalevyjä. 500g paketissa on 8 kpl levyjä, joista saat 16 kpl kermasarvia.
Lisäksi tarvitset kananmunan, vadelmahilloa, kermaa ja tomusokeria.
Työvälineet: kaulin, veitsi, pullasuti, sarvimuotit, pursotin sekä siivilä.


Kaulitse taikinalevyt pituussuunnassa melkein kaksinkertaisiksi. Ensimmäisestä levystä huomaa riittävän pituuden kun sen kieputtaa sarvimuotin ympärille. Leikkaa levy pituussuunnassa puoliksi ja rullaa sarvimuotin ympärille niin että taikinaa tulee edellisen kerroksen päälle reilusti. Näin rulla ei ratkea niin herkästi valmiina.


Laita taikinan häntäpää rulla alapuolelle leivinpaperia vasten niin rulla ei purkaudu uunissa. Voitele sarvet kananmunalla ennen uuniin laittoa. Paista sarvet 200 asteessa n. 10 min, kunnes rullat ovat kauniin ruskeita.


Sarvien jäähtyessä vatkaa kerma ja lisää siihen tomusokeri.
Laita sarven sisään ensin vadelmahilloa, mielellään koko matkalle.
Täytä sarvet kermavaahdolla ja koristele tomusokerilla.
Nautitaan hyvässä seurassa :) 



Hyvää syntymäpäivää serkkuseni




Serkkutyttö täytti helmikuun alkupuolella 30, joten taas oli aihetta juhlaan :).
Halusin päästä testaamaan uuden kirjan vinkkejä, mutta testiksi jäi...
Animation of Sugar kirjasta oli tavoitteena tehdä kannen keijukainen, mutta kun ei ollut aineita tehdä omaa sokerimassaa, eikä tältä paikkakunnalta löytynyt tähän hätään kukkamassaa, piti testiajo suorittaa DrOetkerin massalla. Ensivaikutelma oli lupaava... kroppa onnistui ja pää onnistui. Mutta kakun päällä keiju ehti olla vain 20 sekunttia kun sen heikko kohta paljastui... niks naks selkä poikki, ylävartalo taittaen kakun päälle ja kädet poikki. Oukei.... ehkä sitten joku toinen kerta...toisella massalla.

Kakusta tuli sitten tällainen kukkainen kakkunen....
Täytteeksi kakku sai vadelmaa ja valkosuklaata sekä karpalon makuista tuorejuustoa. Tuorejuusto olisi voinut hyvin olla maustamatonta, sillä ei siinä karpalotuorejuustossa sitä makua niin mahdottomasti ollut. 


torstai 14. helmikuuta 2013

Suklainen syntymäpäiväkakku

Miehoiseni täytti helmikuun alussa vuosia, joten taas oli hyvä syy tehdä jotain herrrkullista. 
Ja koska jaettu herkku on erityisen hyvä herkku, tein pienemmän kakun naapuruston rouvista koostuvalle johtoryhmälle, sillä sieltäkin löytyi pari tuoresta syntymäpäiväsankaria.

Kakkupohjana Pirkan ohjeen mukaan suklaakakkupohja.
10 hlön kakkupohja:
150 g voita/margariinia
150 g tummaa suklaata
5 kpl munan valkuaisia
0,5 dl tomusokeria
5 kpl munan keltuaisia
1 ½ dl tomusokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta

Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita. Sulata voi ja suklaa vesihauteessa tai mikrossa (voit sulattaa ensin voin ja siihen sitten suklaan tai huolellisuutta noudattaen sulattaa molemmat yhtä aikaa). Erottele munista valkuaiset toiseen kulhoon ja keltaiset toiseen. Vatkaa keltuaisista ja tomusokerista vaalea vaahto. Vatkaa valkuaisista kova vaahto, johon lisäät tomusokerin. 
Lisää keltuaisvaahtoon voi-suklaaseos ja kuivat aineet varovasti nuolijalla. Lisää lopuksi valkuaisvaahto varovasti sekaan. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175' asteessa n. 45 min. Kun kakku irtoaa reunoista, se on valmis. Nosta vuoka jäähtymään n. 10 min ennen kumoamista.

Yhtenä täytteenä käytin samaisen ohjeen suklaahyytelöä (Resepti poistettu Pirkan sivuilta ja näin ollen kadonnut itseltäkin). Toisena täytteenä appelsiininen tuorejuustotäyte

1 prk Viola appelsiinituorejuustoa
2 prk kermaa vaahdotettuna
½ prk appelsiinimarmelaadia
½ levyä Pandan valkosuklaata rouhittuna
sokeria 
vaniljasokeria
5 liivatelehteä + appelsiinimehua kiehauttamiseen.

Pienemmässä kakussa oli vielä kolmantena täytteenä vaniljakreemi.

Kostutus
appelsiinimehu
Kuorrutus 
Brunbergin tummaa suklaata ja ranskankermaa
Koristeet
voikreemiä ja sokerimassaa.


Aurinkokunnan paras ruutuleipä

Bongasin puhelimeni kuvakavalkaadista muutaman kuvan, jossa pikku apulainen pääsi taas sorvin ääreen...

Kauppareissulla löysin ruoka-pirkka lehdestä reseptin Värikäs ruutuleipä ja sitä sitten ajattelin kokeilla. Koristelupuuhiin sain kaveriksi 6-vuotiaan poikani, joka siinä touhussa tuntui viihtyvän hyvin...


Tässä tarkempi selitys leivän kuvioista:

Tomaatit olivat aurinkoja, suolapähkinät niiden säteitä ja oliivit pääsivät asteroidien rooliin. 


Siksi leipä oli itseoikeutetusti aurinkokunnan parasta :).


Takaisin elävien kirjoihin

Viimeviikolla koko meidän pesue kaatui yksi toisensa jälkeen vuoteeseen sairastamaan. Pienemmät veti kuumeen vatsataudin kanssa, isommat pelkän kuumeen ja yskän. Tänään vihdoin sain viimeisenkin nappulan koulun penkille, eikä ainakaan toistaiseksi ole lähetetty kotiin. On jäänyt leipomiset vähän vähemmälle siitä syystä... mutta maanantaina piti jo kauhan varteen tarttua ja tehdä jotain hyvää...
Mikäs sen maukkaampaa kuin kaakaomuffinit :).
12 kpl

2 kananmunaa
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
100g margariinia sulatettuna
1 dl maitoa (voit korvata esim. appelsiinimehulla, kermalla)

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vaahtoon yhdistetyt jauhot, maito ja sulatettu margariini vuorotellen. 
Jaa muffinivuokiin ja paista 200 asteessa n. 10 min.

Muffinit saivat sisäänsä ja päälle voisokerikreemiä (resepti Taikakaulimen blogista).
Lisäksi päälle tuli "suklaarantuja" (tomusokeria, kaakaota, sulatettua margariinia ja lime-mehua).