keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Ladies night



Naisten omaan saunailtaan, jonne siis itsekin pääsin :), tein mukaan viemisiksi tämmöisen piskuisen ja pilkullisen ladies night-kakun. Vähän fiftaria, vähän drinksuu...

Sisuksiinsa kakku sai kaakaopohjan (10 hlö:lle), kirsikkahilloa ja rommilla maustettua tuorejuusto-kermavaahtoa.Kuorrutus sokerimassalla. 

Rock rock Onnee lujaa!


Rock Rock... 40 v synttäreille Rock henkinen kakku.
Vihjeiksi sain seuraavia bändejä Insomnium, Sentenced, Nirvana, Children of Bodom, Pantera...
toiveissa jotakin mustaa ja pääkalloja.
no pääkalloja tuli tasan yksi. Mustaa tuli ainakin alempaan kakkuun ja muutoin pysyttiin värilinjalla musta-valkoinen, punainen...
Kakku tuli 30 hengelle. Täytteenä vadelmahilloa, rommilla ja vaniljalla maustettua tuorejuusto-kermavaahtoa. Kostutuksessa rommilla maustettua sokerilientä. Kuorrutteet sokerimassaa. Koristeet sokeri- tai kukkamassaa.


Ainakin Insomnium ja Sentenced pitäisi kakussa näkyä levynkansista tutuissa muodoissa.



Musiikkialan ihmiselle ja rockiin jotenkin liittyen koristeena myös kitara, mallia yamaha.

maanantai 20. tammikuuta 2014

Hot Wheels synttärit



"Äiti, minä haluan synttärikakkuuni auton jossa on pyörivät renkaat..."
No ihan ei tullu pyöriviä renkaita, mutta parhaani mukaan yritin mallintaa hot wheels autoja kakun koristeeksi. Samalla yritin kumota lausetta "suutarin lapsella ei ole kenkiä" ;). 

 Kakkupohja oli mokkapalapohja ja koska poika väenvängällä halusi marsipaanikuorrutteen niin sellaisen sai. Välissä suklaalla "terästettyä" voikreemiä. Autoradan silmukka on Pastillage-massasta, autot sokerimassasta.

Synttäreillä tarjoiltiin myös gluteiinittomia kakkutikkareita, erikseen en niistä näköjään kuvaa muistanut ottaa (näkyvät yllä olevassa kuvassa). 
kakkutaikina on tavallisen suklaakakun reseptiin tehty, mutta vehnäjauhot korvasin suoraan karkeilla gluteiinittomilla jauhoilla. Sidosaineena käytin tuorejuustoa (sitruuna- tai appelsiini) ja kuorrutus sulatettuun suklaaseen.


90v syntymäpäivät

Joulukuussa sain tehdä entisen naapurimme 90 v syntymäpäiväjuhlille tarjottavaa. Tässä kuvamaistiaisia juhlien antimista.

Kakut kermakuorrutuksella, koristeet sokerimassasta.

pikkuleivät Dansuckerin ohjeella , mutta täytteenä omena-kaneli torttuhillo (joulunalusaikaan sopien)
Kattaus
Kukka-asetelma kahvipöytään, joka oli samalla lahja entisiltä naapureilta.