sunnuntai 6. kesäkuuta 2010

Mangotorttu


Valmistujaisjuhliin tein laktoosittomaksi kakuksi mangotortun.
Samantyyppisen kakun tarjoilin jo aiemmin viikolla naapurin ihanille rouville johtoryhmän kokouksessa ja pistetään nyt reseptiäkin perään jos joku haluaa tehdä raikkaan hedelmäisen juustotortun.

Torttu kasataan irtopohjavuokaan (halkaisia max 24cm) jonka pohjalle on asetettu leivinpaperi ja reunojen suojaksi tuorekelmu (helppo irroittaa kakku vuoasta).

POHJAn voi tehdä monella eri tapaa:
vaihtoehto 1)
175g kaurakeksejä
80 g sulatettua voita/margariinia

vaihtoehto 2)
175g dominoja (tai muita vastaavia täytekeksejä)
80g sulatettua voita/margariinia

vaihtoehto 3) (laktoositon)
175g laktoosittomia piparkakkuja (kaupasta ei muita laktoosittomia löytynyt)
80g sulatettua voita/margariinia

Murskataan keksit ja sekoitetaan sulatettu rasva joukkoon. Levitetään muruseos irtopohjavuoan pohjalle. Laitetaan pohja jääkaappiin odottamaan.

TÄYTE:
5 liivatetta
1 tlk (425g) mangoviipaleita soseutettuna
1 tlk (2dl) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (on olemassa myös laktoositonta)
1 rs (200g) maustamatonta tuorejuustoa (myös laktoositonta)
½ dl sokeria
1 tl vaniliinisokeria
2 rkl limetin/sitruunan mehua
½dl mango-appelsiinitäysmehua (muukin hedelmäinen täysmehu käy)

PINTA:
3 liivatetta
3 dl mango-appelsiinitäysmehua (edelleen muitakin hedelmämehuja voi käyttää)

Täyte:
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Soseuta mangoviipaleet.
Vaahdota vaniljakastike ja lisää siihen tuorejuusto, mangosose, sokeri, vaniliinisokeri ja limetin mehu.

Kuumenna mango-appelsiinimehu ja lisää siihen vedestä puristetut liivatelehdet. Anna liivateseoksen jäähtyä hiukan ja lisää se sitten ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteen joukkoon. Kaada täyte keksipohjan päälle ja pistä jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi.

Kun torttu on hyytynyt, pistä liivatteet pehmenemään kylmään veteen muutamaksi minuutiksi. Kiehauta puolet mehusta ja lisää siihen vedestä puristetut liivatteet ja lisää loppu mehu. Kaada liivateseos tortun päälle ja laita torttu hyytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Irrota vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.
Nautitaan hyvien ystävien kanssa!