Leipasin tuossa joku aika sitten ekan kerran karpin omenapiirakkaa, ohje karppaus.info sivulta ja tietenki siitä muokattu oma versio. Makeutusaineisiin en ole sotkeutunut, joten suoraan vähensin sokerin määrää taikinassa.
Omenapiirakka
( 8 annosta, 24cm halkaisijalla oleva piirasvuoka)
100g sulatettua voita
2 munaa
(1,5dl maitoa tai kermaa, tämä unohtui ekasta versiosta ja silti tuli hyvää,siksi jätän sen edelleen pois)
1dl sokeria tai makeutusainetta (vähemmän), (vähensin sokerin 3 ruokalusikalliseen)
3dl jauhoja:
- mantelijauhoa (1dl), kookosjauhoja (1dl), ½ dl vehnälesettä, ½ dl mantelirouhetta.
2-3 tl leivinjauhetta
2 isohkoa omenaa
kanelia
kermavaahtoa
Sulata voi. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon jauhot+leivinjauhe sekä voi.
Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan ja lisää päälle lohkotut omenat. Ripottele päälle kanelia.
Paista 200 asteessa 20 min. Tarjoile kermavaahdon kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti