n. 12 hlölle
Kääretorttupohja (gluteiiniton)
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1½dl perunajauhoja
1tl leivinjauhettavaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi vaahtoon jauhot. Paista uunipellillä 225 asteessa n. 8-10 min. Kaada valmis pohja sokeroidulle leivinpaperille.
Täyte:
2 dl kermaa1 prk valkosuklaalime-rahkaa
100 g sulatettua valkosuklaata
½-1 l tuoreita mansikoita.
tarpeen vaatiessa voi laittaa sokeria ½ dl ja vaniljasokeria 1tl.
(jos haluat laktoosittoman version, valitse laktoositon kerma ja maustamaton laktoositon rahka, lisää vaahtoon 2 rkl limemehua ja hieman enemmän sokeria)
Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää vaahtoon rahka ja sekoita. Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä. Sekoita osa suklaasta vaahtoon ja jätä sulaa suklaata hieman mansikoiden kuorruttamiseen.
Tässä vaiheessa kannattaa maistella vaahdon makeusastetta ja jos siltä tuntuu voi siihen lisätä sokeria.
Nautitaan tuoreeltaan hyvässä seurassa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti