Mutakakkuun herkullinen variaatioehdotus... valkosuklalla ja vadelmilla tehostettuna.
22-24cm irtopohjavuoka
Voitele ja korppujauhota vuoka
200g tummaa suklaata
100g voita tai margariinia
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 dl vadelmia
75-100g valkosuklaata
kaakaojauhetta
Sulata suklaa ja voi mikrossa. Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauho, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää vaahtoon jäähtynyt voi-suklaaseos vuorotelle jauhoseoksen kanssa.
Kaada n. puolet taikinasta vuokaan. Lado taikinan päälle valkosuklaapalat ja ripottele päälle vadelmat.
Kaada loput taikinasta vuokaan ja paista uunissa keskitasolla 175 asteessa n. 30-35 min. Kakku jää sisältä tahmaiseksi.
Anna jäähtyä vuoassaan. Irrota kakku vuoasta ja ripottele päälle kaakaojauhetta
Tarjoile kermavaahdon ja marjojen kera. Ja on muuten hyvää, NAM!! (tyydyttää vähän kovemmankin makeanhimon)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti