keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Tuplasuklaa mutakakku


Mutakakkuun herkullinen variaatioehdotus... valkosuklalla ja vadelmilla tehostettuna.
22-24cm irtopohjavuoka
Voitele ja korppujauhota vuoka

200g tummaa suklaata
100g voita tai margariinia
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 dl vadelmia
75-100g valkosuklaata
kaakaojauhetta

Sulata suklaa ja voi mikrossa. Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauho, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää vaahtoon jäähtynyt voi-suklaaseos vuorotelle jauhoseoksen kanssa.
Kaada n. puolet taikinasta vuokaan. Lado taikinan päälle valkosuklaapalat ja ripottele päälle vadelmat. 





Kaada loput taikinasta vuokaan ja paista uunissa keskitasolla 175 asteessa n. 30-35 min. Kakku jää sisältä tahmaiseksi. 

Anna jäähtyä vuoassaan. Irrota kakku vuoasta ja ripottele päälle kaakaojauhetta 

Tarjoile kermavaahdon ja marjojen kera. Ja on muuten hyvää, NAM!! (tyydyttää vähän kovemmankin makeanhimon)



Ei kommentteja: