torstai 18. heinäkuuta 2013

Huh helteistä....

Nyt kun lämpömittari näyttä hätäjälin +10 C astetta, voi istua koneelle ja päivittää blogia. Helteen keskellä kerkesi itsekin kypsymään kakkuihin... kolmen peräkkäin pohjaan poltetun kakkupohjan jälkeinen burn out ja kakut jäi tauolle. Mutta tässä kesän satoa.

Kesäkuussa pyrähdettiin isolla kirkolla ja naapuripitäjissä. Sukulointi sattui syntymäpäiväsumaan ja vaikka ensin olinkin henkisesti valmistautunut kakku-urakkaan, kerkesin jo malttaa mieleni ja yrittää viettää lomaa...mutta kun lasten serkkupoika kyseli voisinko tehdä hänelle synttärikakun niin ei kait siitä voi kieltäytyä :). Samalla juhlittiin sitten miehen veljen 40v-juhlia etukäteen, tämän vaimon "25-v" juhlia, miehen sisarenmiehen 30 v, miehen toisen veljen 30v ja ja ja...jos joku jäi mainitsematta niin pahoittelen, kaikki paikalla olleet saivat napansa täyteen sokeripitoista apetta.

Lapsille siis Daim-valkosuklaakakku kaakaokermalla.
reseptejä löytyy mm. hellapoliisilta

Aikuisten kakku oli suklaakakkupohja rommi-kirsikkatäytteellä ja runsaalla suklaakuorrutteella. Kukat sokerimassasta ja suklaasta (nämä  olivat jostain syystä jo valmiiksi kotona tehty ja kulkivat "sattumalta" rasiassa mukana ;)). Valkoiset pursotukset voikreemiä.



Ei kommentteja: