keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Kesän marjaherkku

Kesän marjat parhaimmillaan. Viime viikolla oli tulossa vieraita (tai no ei kai nyt omat vanhemmat kovin vieraita ole...) ja vaati...pyynnöstä piti olla tarjottavaa..
Aiemmin viikolla tuli poimittua sekä mustikoita että puutarhavattuja ja kaupasta suklaata, joten torttuhan siitä tuli. Resepti ei vaadi itsepoimintaa, tarvikkeet voi kyllä ostaa kaupasta ;).

26cm halkaisiltaan olevaan irtopohjavuokaan (n. 20 hengelle näyttäis riittävän)
Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla tahi ruoanlaittopaperilla. Seinämille saat paperisuikaleet pysymään kun sivelet vuoan reunat ensin ruokaöljyllä.

pohja:
  200g kaurakeksejä 
100 g raastettua tummaa suklaata (Brumberg)
100g sulatettua voita/margariinia

Murskaa keksit, raasta suklaat, sulata voi. Sekoita ainekset keskenään ja levitä vuoan pohjalle. Siirrä pohja jääkaappiin jähmettymään.



Täyte:
4dl vispikermaa
200g maitorahkaa
1 tl vaniljasokeria
1dl sokeria
tilkka sitruunamehua
6 liivatelehteä
2dl vadelmia
2 dl mustikoita

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota sillä aikaa kerma, lisää rahka  ja sokerit vaahtoon. Kuumenna tilkka sitruunamehua kiehuvaksi. Lisää mehuun liivatelehdet (puristele ylimääräiset vedet pois). Kaada hieman jäähtynyt liivateliemi rahkaan samalla hyvin sekoittaen. Tämän jälkeen lisää marjat seokseen varovasti lusikalla sekoittaen, näin marjat säilyvät kokonaisina ja tuovat mehukkaita ylläreitä suuhun kakkua syötäessä.


Anna kakkupohjan jähmettyä jääkaapissa ainakin 4h tai seuraavaan päivään. Ripottele päälle marjoja ja esim. suklaarouhetta, jos sattuu leivonnasta jäämään.... 


Ei kommentteja: