Eilen iski herkkunälkä ja kaupasta tarttui mukaan suolapähkinöitä ja Maraboun tumma suklaa... tarpeellisen leipäpussin ja voipaketin lisäksi. Ajattelin testata kuinka Syntisen hyvä suklaakakku taipuu muffineihin ja taipuihan se. Suosittelen käyttämään Eskimon Italialaisia leivosvuokia, ovat sopivan paksuja ja jämäköitä. Ohjeella tulee n. 15-17 kpl muffineja.
3 munaa
2 dl sokeria
200g tummaa suklaata (pari palaa meni kyllä ohi reseptin "verottajalle")
200g voita/margariinia
200g voita/margariinia
2 (½)dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
2 dl suolapähkinöitä
Sulata voi ja suklaa mikrossa. Anna seoksen jäähtyä hetki. Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää vaahtoon vuorotellen voisuklaaseos ja kuivat aineet. Sekoita lopuksi taikinaan suolapähkinät lusikalla. Jaa taikina vuokiin ja paista uunissa 175 asteessa n. 20-25 min. Muffinit jäävät sisältä ihanan kosteiksi. NAM!
Syntisen hyvä suklaakakku oli joskus jossain Pandan reseptivihkosessa (n. 1700 luvulla, luulen).
Kakun resepti :
3 munaa
2 dl sokeria
200 g tummaa suklaata (pandan)
150g voita
2 dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2 dl suolapähkinöitä.
Toimintaohjeet kuten muffinireseptissäkin, mutta kaada seos n. 24 cm halkaisijaltaan olevaan voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (voipi olla pienempikin, niin tulee muhevampi)
Toimintaohjeet kuten muffinireseptissäkin, mutta kaada seos n. 24 cm halkaisijaltaan olevaan voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (voipi olla pienempikin, niin tulee muhevampi)
Tarjoile sokeroidun kermavaahdon kanssa (Portviini menee hyvin kyytipojaksi ;)).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti