torstai 18. heinäkuuta 2013

Rippijuhlien kielokakku

Keskellä kesän helteitä tuli tehtyä naapuriin muutama kakkunen rippijuhliin tarjottavaksi. Homman teki haasteiseksi helteiden verottamat voimat ja sisällä vallinnut lämmin ilmatila... puuuh. Nopeus ja tilava jääkaappi (ei tosin tarpeeksi tilava että leipuri olisi sinne  mahtunut) auttoivat pahimman yli.

Vierasmääräksi oli arvioitu 50 henkilöä joten isot kakut nielivät kukin 10 munaa. Kannattaa muuten paistaa aina 5 munan kakkupohjilla, niin onnistuu varmemmin (tai sit miun vispiläkoneistossa on joku vika, mutta yksi pohja meni susiksi...syytän helteitä ja liian suurta munamäärää). Täytteeseen tuli tuoreita mansikoita hillosokerilla (yhteensä mansikoita meni n. 2 kiloa) hyydytettynä, niin eivät pääse valumaan. Lisäksi väliin tuli sitruunalla  maustettua rahkavaahtoa (6dl kermaa ja 2prk rahkaa/kakku). Kostutuksessa käytin sitruunamehulla maustettua sokerilientä.

Pienin kakku tehtiin munattomana, ilman sitrushedelmiä ja mansikoita. Täytteeseen käytin vadelmia rahkavaahdossa. Kuorrutteen kaikissa kakuissa voikreemin päällä sokerimassa, joka helteiden takia alkoi heti hikoilla. Myöskään sokerimassakoristeet eivät ottaneet kuivuakseen...onneksi oli tarpeistossa kukkamassaa (kielot) ja marsipaania (lehdet).

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kakut olivat kauniita ja kestivät helteisiin olosuhteisiin nähden loistavasti juhlapöydässä - kiitos! Kehuja tuli leipurille...