lauantai 11. huhtikuuta 2009

Kakkurikasta pääsiäistä!


Rauhallista pääsiäistä kaikille niille, jotka eivät ole upottaneet peukaloitaan jauhopussiin pääsiäisen kunniaksi, kuten allekirjoittanut. Seisoin siten eilisen iltapäivän ja illan sekä tämän aamun keittiössä väsäämässä kakkuja..
Yllä oleva on varakakku, en ole vielä päättänyt sen kohtaloa. Se on neljän munan kakkupohjaan tehty, sisuksissaan persikka-mango-sosetta ja mango-passion vahtoa (muistaakseni, dementtia vai mikä se oli...). Päällä ihan vain kermaa ja keltaisesta marsipaanista värkättyjä narsisseja sekä koristerakeita.
Toinen kakku oli tilauskakku.
8 munan pohjaan tehtynä.
Täytteenä persikka-mango-sosetta ja sitruunaista kermarahkaa.
Neljään osaan leikatun pohjan jokaiseen väliin tuli ensin tuota persikka-mango-sosetta ja sen päälle sitruunaista kermarahkaa.

Tuon sitruunaisen kermarahkan ois varmaan voinu ostaa valmiinakin, mutta koska valmista tuotetta ei ole laktoosittomana (tapaus vaati) niin piti soveltaa. 1½ purkkia laktoositonta kermaa (eli 3dl), purkki laktoositonta rahkaa. Yhden sitruunan raastettu kuori sekä mehut , sokeria (½-1dl ) ja vaniljasokeria. Kerma vaahdoksi ja kaikki muut mausteet sekaan ja raikas sekä pääsiäiseen erinomaisesti sopiva täyte on valmis.
Päälle ensin kerros valkoista kermavaahtoa, reunoille vihreäksi värjättyä kermavaahtoa ja päälle keltaisesta marsipaanista narsisseja + koristerakeita.

1 kommentti:

Palaga kirjoitti...

Katson näitä silmät ymmyrkäisenä; ihastuksesta!
En leiponut mitään täksi pääsiäiseksi. Rahkaa varasin kyllä piirakkaa varten, vaan Tarja toi omasta pakastimestaan aikaisemmin leipomiaan rahkapiirakoita ja minä syön rahkat puolukan kanssa ensi viikon aikana :)