maanantai 19. marraskuuta 2012

Ristiäiset

Viime viikonloppuna vietettiin miehen veljenpojan ristiäisiä ja jauhopeukalo pääsi taas vauhtiin. Siitä satoa alla.
Bodypiparit sokerimassakuorrutteella
Bodypiparimallisto sykysy 2012.
Piparitaikinan tein itse Kotilieden reseptillä.
Täytekakut on suklaakakkupohjalla (sama kuin isänpäiväkakuissa) ja
täytteenä oli mango-persikka-tuorejuustomousse.
Kuorrutteena marsipaania (vihreät) ja sokerimassa (sininen).
Koristeet sokerimassasta ja marsipaanista.
Aiheena tsekkiläinen Myyrä.


Lohijuustotorttu Maku-lehden ohjeella.

"Pohja

150 g hapankorppuja
75 g margariinia (rasvaa 80 %)
3/4 dl vettä
1/2 dl ruohosipulia (hienonnettuna)

Lohi-juustotäyte

4 kpl liivatelehteä
350 g kylmäsavustettua kirjolohta
1 kpl punasipulia
50 g tuoretta tilliä
2 1/2 dl kasvirasvasekoitetta (rasvaa 15 %) (vaahtoutuva, esim. Flora vispi)
400 g tuorejuustoa (ruohosipuli)
1/2 dl sitruunamehua
1/2 tl mustapippuria

Koristeluun

100 g mätiä
1 dl ruohosipulia (hienonnettuna)
1/2 kpl punasipulia (kuutioituna)
Jauha lohi-juustokakun pohjan hapankorput hienoksi monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu rasva, vesi ja ruohosipulisilppu.
Leikkaa irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle sopivan kokoinen pala leivinpaperia. Painele hapankorppuseos vuoan pohjalle. Pane vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Upota liivatelehdet kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi. Leikkaa lohi ja sipuli kuutioiksi. Hienonna tilli.
Vaahdota kerma ja tuorejuusto kulhossa. Lisää vaahdon joukkoon sipulit, lohi ja tilli.
Kuumenna sitruunamehu esimerkiksi mikroaaltouunissa. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota lehdet mehuun. Kaada seos täytteen joukkoon samalla sekoittaen ja mausta pippurilla.
Levitä täyte hapankorppukerroksen päälle tasaisesti."
Lihavoileipäkakku Snellmannin reseptillä, täytemääriä hieman muokattuna.
2 pkt vehnäpaahtoleipää
2 pkt ruispaahtoleipää

Kostutus: lihaliemi
Täytte 1. 
400 g tuorejuustoa, maku: aurinkokuivattu tomaatti
200 maustamatonta tuorejuustoa
4 rkl punaista pestoa
2 rkl ruohosipulia
2 rkl persiljaa
300g ohuen ohutta naudan paistia

Täyte 2.
400 g maksapateeta
3 rkl kurkkusalaattia
200 g yrttituorejuustoa

Kuorrutukseen noin isolle kakulle meni 3 pkt ruohosipulituorejuustoa, joka oli notkistettu ranskankermalla. 
Koristeena naudan ohuenohuita paistisiivuja sekä kinkkusiivuja, ruohosipulia, salaattia, kurkkua ja miniluumutomaatteja.

Ei kommentteja: