Bodypiparit sokerimassakuorrutteella
Bodypiparimallisto sykysy 2012.
Piparitaikinan tein itse Kotilieden reseptillä.
Täytekakut on suklaakakkupohjalla (sama kuin isänpäiväkakuissa) ja
täytteenä oli mango-persikka-tuorejuustomousse.
Kuorrutteena marsipaania (vihreät) ja sokerimassa (sininen).
Koristeet sokerimassasta ja marsipaanista.
Aiheena tsekkiläinen Myyrä.
Lohijuustotorttu Maku-lehden ohjeella.
"Pohja |
150 g hapankorppuja |
75 g margariinia (rasvaa 80 %) |
3/4 dl vettä |
1/2 dl ruohosipulia (hienonnettuna) |
Lohi-juustotäyte |
4 kpl liivatelehteä |
350 g kylmäsavustettua kirjolohta |
1 kpl punasipulia |
50 g tuoretta tilliä |
2 1/2 dl kasvirasvasekoitetta (rasvaa 15 %) (vaahtoutuva, esim. Flora vispi) |
400 g tuorejuustoa (ruohosipuli) |
1/2 dl sitruunamehua |
1/2 tl mustapippuria |
Koristeluun |
100 g mätiä |
1 dl ruohosipulia (hienonnettuna) |
1/2 kpl punasipulia (kuutioituna) |
Jauha lohi-juustokakun pohjan hapankorput hienoksi monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu rasva, vesi ja ruohosipulisilppu.
Leikkaa irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle sopivan kokoinen pala leivinpaperia. Painele hapankorppuseos vuoan pohjalle. Pane vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Upota liivatelehdet kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi. Leikkaa lohi ja sipuli kuutioiksi. Hienonna tilli.
Vaahdota kerma ja tuorejuusto kulhossa. Lisää vaahdon joukkoon sipulit, lohi ja tilli.
Kuumenna sitruunamehu esimerkiksi mikroaaltouunissa. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota lehdet mehuun. Kaada seos täytteen joukkoon samalla sekoittaen ja mausta pippurilla.
Levitä täyte hapankorppukerroksen päälle tasaisesti."
Lihavoileipäkakku Snellmannin reseptillä, täytemääriä hieman muokattuna.
2 pkt vehnäpaahtoleipää
2 pkt ruispaahtoleipää
Kostutus: lihaliemi
Täytte 1.
400 g tuorejuustoa, maku: aurinkokuivattu tomaatti
200 maustamatonta tuorejuustoa
4 rkl punaista pestoa
2 rkl ruohosipulia
2 rkl persiljaa
300g ohuen ohutta naudan paistia
Täyte 2.
400 g maksapateeta
3 rkl kurkkusalaattia
200 g yrttituorejuustoa
Kuorrutukseen noin isolle kakulle meni 3 pkt ruohosipulituorejuustoa, joka oli notkistettu ranskankermalla.
Koristeena naudan ohuenohuita paistisiivuja sekä kinkkusiivuja, ruohosipulia, salaattia, kurkkua ja miniluumutomaatteja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti