perjantai 22. helmikuuta 2013

Kermasarvet


Mieleni minun tekevi, aivoni ajattelevi...
Alkuviikosta alkoi tehdä mieli kermasarvia. Muistelin nähneeni Clas Ohlsonilla sarvimuotteja ja pikainen 
ennakkotarkastus internetin ihmeelliseen maailmaan vahvisti odotuksia. 4 kpl sarvimuotteja maksoi vaivaiset 7,90e. Sinne siis. Mukaan tarttui samalta reissulta paperisia muffinivuokia, pyöreitä leivosvuokia sekä tekstein varustetut pikkuleipämuotit. Näiden testaus on vielä edessä.

Mutta kermasarviin...
Tarvitset lehtitaikinalevyjä. 500g paketissa on 8 kpl levyjä, joista saat 16 kpl kermasarvia.
Lisäksi tarvitset kananmunan, vadelmahilloa, kermaa ja tomusokeria.
Työvälineet: kaulin, veitsi, pullasuti, sarvimuotit, pursotin sekä siivilä.


Kaulitse taikinalevyt pituussuunnassa melkein kaksinkertaisiksi. Ensimmäisestä levystä huomaa riittävän pituuden kun sen kieputtaa sarvimuotin ympärille. Leikkaa levy pituussuunnassa puoliksi ja rullaa sarvimuotin ympärille niin että taikinaa tulee edellisen kerroksen päälle reilusti. Näin rulla ei ratkea niin herkästi valmiina.


Laita taikinan häntäpää rulla alapuolelle leivinpaperia vasten niin rulla ei purkaudu uunissa. Voitele sarvet kananmunalla ennen uuniin laittoa. Paista sarvet 200 asteessa n. 10 min, kunnes rullat ovat kauniin ruskeita.


Sarvien jäähtyessä vatkaa kerma ja lisää siihen tomusokeri.
Laita sarven sisään ensin vadelmahilloa, mielellään koko matkalle.
Täytä sarvet kermavaahdolla ja koristele tomusokerilla.
Nautitaan hyvässä seurassa :) 



4 kommenttia:

mrs Ruuhka kirjoitti...

Auts! Nuo näyttää LIIAN hyvältä. Enpä ole muuten ikinä tullut ajatelleeksi, että täytteellisiä sarvia tehdään noin. Niin, nyt kun oikein ajattelen, niin mitenpä muutenkaan.

Raisa kirjoitti...

Hyviä myös olivat. Makeannälkä lähti kertaheitolla :). Nuo ovat kyllä leivoksien yksinkertaisimmasta päästä. Valmistaikina, kerma ja hillo. Ainu työteliäs vaihe oli paistaminen, kun käytössä olivat vain ne neljä sarvimuottia...ehkä joudun ostamaan ainakin toisen satsin muotteja.

Anonyymi kirjoitti...

Moi Raisa!

Kiitos hyvistä vinkeistä. Kävin juuri ostamassa Iloinen keittiö kaupasta omat sarvimuottini. vinkkinä muillekkin tekijöille joista muotit ovat hävinneet maan rakoon :D etsin kuin hullu ja sitten löysin tämän kautta:

http://www.iloinenkeittio.fi/

Heillä on ihana keittiö-leivontatarvikekauppa Lempäälässä, Lahdessa, Hyvinkäällä ja Helsingissä.

Jännittävää, tänään lähtee ensimmäinen testi erä! Ostin heti 12kpl koska kuten sanoit, niin se on liin työlästä vain muutamalla muotilla. Toivottavasti onnistuu, oon aika surkee näissä :D :D

Raisa kirjoitti...

Ei muuta kuin reippaasti kokeilemaan!! Herkullisia leipomishetkiä!