maanantai 15. syyskuuta 2014

Keikauskakku gluteeniton, ilman valkoista sokeria





 Keikauskakku omenasta (gluteeniton, ilman valkoista sokeria)

Tein testiksi keikauskakun intiaanisokerilla ja gluteenittomilla jauhoilla ja voin suositella lämpimästi. Tuli hyvää! (kun korvaat voin laktoosittomalla leivontamargariinilla, saat leipomuksesta maidottoman)

Voitele n. 24 cm (tai pienempi) vuoka voilla.

Vuoan pohjalle n. 50g voita nokareina, sekä ½ dl intiaanisokeria ja n. ½dl ruokosokerisiirappia. Lado rasvan ja sokerin päälle viipaloidut omenat (1 ½ isoa omenaa).






Taikina:
150 g voita
2 dl intiaanisokeria
2 munaa
(halutessasi voit lisätä mukaan hieman vaniljaa)
1 tl leivinjauhetta
2½ dl gluteenitonta jauhoseosta (semper)

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri sähkövatkaimella.
Lisää munat yksitellen taikinaan. Lisää jauhoseos johon lisätty leivinjauhe.





Nostele taikina omenalohkojen päälle ja tasoita varovasti.


Paista kakku 175' asteessa n. 40 min. Kakku on valmis kun pinta on kauniin ruskea ja kakun reunat irtoavat vuoasta.

 Aseta lautanen vuoan päälle ja kumoa kakku lautaselle.
 

Ei kommentteja: