Ja koska minulla nyt oli varastossa pihlajanmarjahilloa (tehty hillo-marmeladisokerilla) ja tädiltä tuli tilaus kakusta niin tietenkin sitä piti testata siihen. Ainakin omat makutestit eilen tehdyistä täytteistä antoivat viitteitä siitä ettei kyseessä ole hullumpi aines...tiedä sitten miten on tänään kakku maistunut. Sanottakoon sen verran että sisuksiin pursotettu pihlajanmarjahilloke teki temput ja tursusi ulos reunojen reijistä...mutta josko tämä ei olisi makua haitannut. Paniikkia se meinasi minussa aiheuttaa, mutta minkäs enää siinä vaiheessa teet kun kakku on koristelua vaille valmis... Mitä et voi peittää, sitä pitää korostaa...tai jotain...
Pohjana on suklaakakkupohja. Jaoin taikinan kahteen vuokaan, halkaisijoiltaan 14cm ja 26cm.
Suklaakakkupohjan reseptin löysin Taikakaulimen blogista. Tosin suklaata oli käytössä vain 130 g, mutta sillä mentiin.
Täyte:
4 dl kermaa vaahdotettuna
300g philadelphia tuorejuustoa
1 dl maustamatonta jogurttia
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
100g valkosuklaata rouhittuna
6 liivatelehteä.
Kuorrutteessa on käytetty pihlajanmarjahilloa (1 litra marjoja, jotka paseerasin ja keitin hilloksi 1pkt hillo-marmeladisokeria). Koska valmis hillo oli hiukkasen hapanta :P. niin laitoin purkillisen hilloa kattilaan, 1 dl vettä ja 1,5dl hyytelösokeria perään...taas revitty ohjeet omasta päästä. Alkoi jo maistua syötävältä :D. Hillot kasattujen kakkujen päälle ja koristeita veistelemään.
Eilen näin telkkarista kakkuohjelman jossa tekivät orkideoja ja siitä se ajatus sitten lähti. Perhoskämmeköistä kuva tabletille ja pöydän ääreen veistelemään koristeita. Nämä olisi kannattanu tehdä jo eilen, niin olisivat kerinneet kunnolla kuivua. Mitä opimme tästä... tee koristeet ajoissa ja käytä niihin aikaa...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti