maanantai 10. syyskuuta 2012

Hyydytetty valkoinen

Mielestäni tämän jo tänne toinkin, mutta ehkä en sitten muistanutkaan...
eli viimeisen työpäivän kunniaksi tein ja vein työpaikalle valkosuklaa-valkoherukka-juustotortun.

Pohja:
1 pkt safarikeksejä
50g voita
murskaa keksit ja lisää sulatettu voi. Levitä muruseos leivinpaperilla tai tuorekelmulla vuorattun irtopohjavuoan päälle ja siirrä pohja jääkaappiin.

Hillon tein itse valkoherukoista hillo-marmeladisokerilla.

Juustotortun täyte:
1pkt (200g) maustamatonta tuorejuustoa (tai sitruunan makuista tuorejuustoa)
4 dl vaahdotettua kermaa
1dl valkoherukkahilloa
½ levyä valkosuklaata rouheena
1 tl vaniljasokeria
½-1dl sokeria
5 liivatelehteä

laita liivatteet ohjeen mukaan pehmenemään veteen. Vaahdota kerma, lisää joukkoon tuorejuusto, hillo, valkosuklaa ja sokerit. Kiehauta pieni määrä vettä ja lisää joukkoon liivatelehdet, anna jäähtyä hetki ja lisää täytteeseen ohuena nauhana, samalla vatkaten täytettä.
 Lisää täyte kakkuvuokaan ja annan hyytyä 3-4 h tai seuraavaan päivään. Koristele marjoilla, sitruunamelissan lehdillä ja valkosuklaalla. Nauti hyvässä seurassa!



Ei kommentteja: