maanantai 25. maaliskuuta 2013

Tartu puikkoihin

Tänä talvena on tullut neulottua enemmän kuin monena viime vuotena...
Nuorempana tuli neulottua yleensä syksyisin, kun ilmat alkoivat viiletä. Silloin piti saada uudet lapaset käpäliin. Miehän olen niin vannoutunut lapasaddikti, että talvisin en muita käsineitä käytä (paitsi hiihtäessä) kuin lapasia. Jos on enempi pakkasta niin pannaan useampi lapanen päällekkäin ja taas mennään.
Saanen esitellä talven tuotoksia:
Pohjois-Karjalan lapaset äidille syntymäpäivälahjaksi. Oikea väritys olisi hieman tummempi ja harmaampi ruskea (luulen).

 Sitten jo aiemmin nelulottuja lapasia Kainuun kukkalapasten mallia mukaillen.
Isommalle neidille pinkillä pohjalla ja pienemmälle mustalla pohjalla (ei kuvissa). Nämä on oikeasti jämälangoista koottu...
 Tyttären kaverille lapaset 9-v synttärilahjaksi. Koska minusta lapaset ovat vain yksinkertaisesti parempi vaihtoehto kuin kaiken maailman muoviroina... Punainen lanka on Novitan Nostalgiaa.



Omat pakkaslapaset myös Kainuun kukkalapasen mallia hakien...Sopii hyvin turkoosin kuoritakin kanssa ;).
 Lapaset on olleet jo kovassa käytössä kuvanottohetkellä, joten siitä hieman vanuttunut ulkomuoto. Lankana käytin Novitan Seitsemän veljestä-lankaa.












Ja viimeisiin lapasiin hain  mallia Keski-Pohjanmaan Pohjantähti-lapasista.















Lapaset mallit olen hakenut netistä, konkreettisia ja oikeaoppisia kuviomalleja minulla ei ole käytössäni ollut, että jos joku tästä mielensä pahottaa... Periaatteena on ollut tehdä lämmintä ja hyvää ja mieluiten käyttää jo olemassa olevat lankakerät, kuin ostaa kalliita  lankapaketteja ohjeineen.

Ei kommentteja: