Savulohipiirakka
pohja:
200 g leivontamargariinia
1 porkkana raastettuna
2 dl juustoraastetta
1 tl leivinjauhetta
½tl suolaa
2 ½ dl KARU- pikakauraruishiutaleita
2 dl vehnäleseitä
2dl hiivaleipäjauhoja
Sekoita jauhot keskenään, lisää seokseen leivinjauhe ja suola. Nypi margariini, juustoraaste, porkkanaraaste sekä jauhot. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun 24x35cm vuokaan (puolikas taikina riittää normaaliin piirakkavuokaan, halk. 24cm). Paista pohjaa 200 asteessa n. 10 min.
Täyte:
400 g lämminsavulohta
1 prk feta-/salaattijuustokuutioita
250 g mini-/kirsikka-/miniluumutomaatteja
punasipulia
"Kuorrute":
2-2½ dl emmentail-ruokakermaa
3 kananmunaa
n.150g (2dl) mozzarella-juustoraastetta
mustapippuria
Lisää täyte pohjan päälle. Sekoita kerma, kananmunat ja pippuri. Kaada seos vuoan päälle ja lisää pinnalle juustoraaste. Paista 200 asteessa n. 20 min, kunnes juusto on kauniisti ruskettunut.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti