Alkuperäinen resepti löytyy LU:n sivuilta nimellä Pippurinen juustopiiras.
Mie tein kakun seuraavilla aineksilla ja määrillä:
irtopohjavuoka, halkaisija 24cm
200 g X-tran digestive-keksejä
100 g voita
hyppysillinen cayene-pippuria
Täyte:
2 pkt (á 125g) Castellon mustapippurijuustoa
2 dl kermaa
350 g ranskankermaa
4 liivatetta
tilkka vettä liivatelehtien kiehauttamiseen
tarjoiluun: aprikoosihilloa
Kuumenna kerma kattilassa ja lisää siihen juustot. Anna juuston sulaa miedolla lämmöllä. Kun seos on tasainen, lisää joukkoon ranskankerma. Kiehauta vesi ja liota siihen liivatelehdet. Lisää liivate juusto-kermaseokseen samalla hyvin sekoittaen. Kaada seos keksipohjan päälle vuokaan ja laita jääkaappiin hyytymään 3-4 h. Tämän voi mainiosti tehdä jo edellisenä päivänä valmiiksi. Tarjoillaan aprikoosihillon kera hyvässä seurassa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti