maanantai 25. maaliskuuta 2013

Heitä kakkuun pippurii...

Viikko sitten tein johtoryhmän kokoukseen vaihteeksi suolaista tarjottavaa, eli mustapippurituorejuustokakun.

Alkuperäinen resepti löytyy LU:n sivuilta nimellä Pippurinen juustopiiras.

Mie tein kakun seuraavilla aineksilla ja määrillä:
irtopohjavuoka, halkaisija 24cm

200 g X-tran digestive-keksejä
100 g voita
hyppysillinen cayene-pippuria

Täyte:
2 pkt (á 125g) Castellon mustapippurijuustoa
2 dl kermaa
350 g ranskankermaa
4 liivatetta
tilkka vettä liivatelehtien kiehauttamiseen

tarjoiluun: aprikoosihilloa

Kuumenna kerma kattilassa ja lisää siihen juustot. Anna juuston sulaa miedolla lämmöllä. Kun seos on tasainen, lisää joukkoon ranskankerma. Kiehauta vesi ja liota siihen liivatelehdet. Lisää liivate juusto-kermaseokseen samalla hyvin sekoittaen. Kaada seos keksipohjan päälle vuokaan ja laita jääkaappiin hyytymään 3-4 h. Tämän voi mainiosti tehdä jo edellisenä päivänä valmiiksi. Tarjoillaan aprikoosihillon kera hyvässä seurassa.

Ei kommentteja: