Omenakausi parhaimmillaan!! Koitetaan tuunata vanhasta uutta ja lisätään omenat mokkapaloihin...ja laitetaan ne vielä muffineiksi. Nämä muffinit syntyivät amerikan muffini-vuokiin (himppasen isompia).
Resepti (12 kpl)
2 kananmunaa
3 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
4 rkl kaakaojauhetta (tummaa)
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
150 g margariinia/voita (sulatettuna)
1,5 dl maitoa
4-5 omenaa + sokeria, voita ja kanelia
Kuorrute:
4 rkl kylmää vahvaa kahvia
4 rkl margariinia/voita (sulatettuna)
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
300g tomusokeria
Halkaise omenat ja poista siemenkodat. Pilko omenat pieniksi kuutioiksi. Kuumenna paistinpannu ja lisää pannulle nokare voita. Lisää omenalohkot, sokeri ja kaneli. Voit lisätä tilkan vettä joukkoon. Muista hämmennellä, jotta omenat kypsyisivät tasaisesti. Mitään mössöä ei ole tarkoitus tulla, vaan pehmittää omenoita juuri sopivasti (ei kovia, eikä mössöä).
Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon kuivat aineet, maito ja sulatettu rasva. Sekoita tasaiseksi. Jaa taikina muffinivuokiin. Lisää jokaiseen vuokaan keskelle nokare omenoita. Paista muffinit 200 asteessa n. 20 min.
Kuorrute:
Laita tomusokeri, kaakao ja vaniliinisokeri kippoon. Lisää sulatettu rasva ja kahvi joukkoon hyvin sekoittaen.
Seoksesta pitäisi tulla sopivan paksu ja silti notkea. Lisää kuorrute muffinien päälle ja ripottele pinnalle nomparelleja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti