tiistai 27. elokuuta 2013

Suklaa-karpalomuffinit (gluteenittomat)

Kaikki lähti karpalomehusta, jota jäi viime viikonlopulta yli....
Karpaloiset suklaamuffinit... hmmm.... tällä kertaa viilasin ohjeen gluteiinittomaan malliin. Sama toimii kyllä ihan normijauhoilla (samoilla mittasuhteillakin vielä).

Resepti (n.16kpl):
200 g margariinia

2 ½ dl sokeria
3 munaa½ dl karpalomehua

3 ½ dl gluteiinitonta jauhoseosta
1 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

100 g tummaa suklaata
2 dl kuivattuja karpaloita (pussin loput jää koristeluun)

Sulata suklaa mikrossa (varo ettei pala!). Sekoita kuivat aineet eri kippoon valmiiksi.
 Vatkaa huoneenlämpöinen margariini ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon munat.
Lisää taikinaan vuorotelle sulanut suklaa, jauhot ja karpalomehu, sekoita tasaiseksi ja lisää kuivatut karpalot joukkoon.

Annostele kahta ruokalusikkaa apuna käyttäen taikinaa vuokiin. Paista 200 asteessa 15-20 min.
Koristeluun käytin 2dl tomusokeria, 1 rkl kaakaojauhetta, 1 rkl karpalomehua (sopiva notkeus seokseen), mokkahippuja ja karpalon paloja.


Ei kommentteja: