maanantai 3. joulukuuta 2012

2. joulukuuta

Piparimutakakku
Resepti pohjautuu valion ohjeeseen, mutta on muokattu omiin tarpeisiin sopivaksi.

Tarvitset:
 150 g laktoositonta voita
1 ½ dl sokeria
3 munaa
3 ½ vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
150 g Brunbergin tummaa suklaata
1 tl vaniljasokeria
3-5 piparia

sekä päälle vaniljajäätelöä!

Leikkaa leivinpaperista sopiva palanen irtopohjavuoan pohjalle. Itse myös voitelin ja korppujauhotin pohjan, ettei vaan pääse jäämään kiinni.
Sulata suklaa esim. mikrossa. Varo ettei suklaa pääse palamaan!
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon munat yksitellen. Lisää kuivat ainekset.
Lisää sulanut suklaa taikinaan sekä piparinmurut ( säästä osa muruista koristeluun).

Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa n. 20 min.
Anna jäähtyä hetki. Ota kakku vuoasta, koristele päällys tomusokerilla sekä piparinmuruilla.
Tarjoile vaniljajäätelön kera ja nauti!

Ei kommentteja: