maanantai 10. joulukuuta 2012

Tuplasuklaaruudut

Naminaminami!!Mikäli makeannälkä yllättää niin voin taata ja alleviivata että tällä se lähtee :).
Kotivinkistä (21.11.2012) poimittu Tuplasuklaaruutujen ohje.

15 henkilölle/30 min, 30 min paistamiseen + 10 min koristeluun.

Pohja:
175 g voita
3 dl sokeria
3 kananmunaa
1 ½ dl kaakaojauhetta
1 ½ dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
½ dl siirappia

Suklaakuorrute:
2 dl kuohu- tai vispikermaa
½ dl siirappia
200 g tummaa suklaata

Pinnalle:
10-15 isoa vaahtokarkkia
10-15 kolakarkkia (Dumleja tai kolairtokarkkeja)
1 dl suolapähkinöitä.
(Mie laitoin kuivattuja karpaloita, cashewpähkinöitä, suolapähkinäitä ja fazerin sinivalkoisia konvehteja pilkottuna, itsenäisyyspäivästä kun oli kyse.

- yhdistä kuivat ainekset keskenään
- vaahdota paloiteltu, huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi seokseksi. Lisää kananmunat koko ajan vatkaten.
- lisää siirappi ja jauhoseos voi-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi.
- vuoraa 20x30 cm vuoka leivinpaperilla, tasoita taikina vuokaan.
- paista ruutuja  175 asteessa, uunin keskitasolla 30 min. Pohja saa jäädä sisältä kosteaksi.
- valmista kuorrute. Kiehauta kerma ja siirappi kattilassa. Lisää kädenlämpöiseen seokseen paloiteltu suklaa.
- kaada suklaakuorrute paistetun levyn päälle ja koristele haluamallasi tavalla.
- anna kakun jäähtyä jääkaappissa ja leikkaa jähmettnyt levy ruuduiksi. (säilyy hyvänä 2-3 vrk jääkaapissa. Suojaa hyvin ettei ota makuja).
NAUTISKELE!! esim hyvän portviinin kera ;).

Ei kommentteja: