maanantai 10. joulukuuta 2012

Itsenäisyyspäivä

Itsenäisyyspäivää vietimme kera ystävien, juhlien samalla pikkujouluja ja nauttien hyvästä ruuasta.

Menu
Salaatti 1 (salaattimix, ruukkusalaatti, kurkku, tomaatti, feta, punasipuli)
Salaatti 2 (frisee, jääsalaatti, paprika, kurkku, cantaloupemeloni, parmesaanijuusto)
(mustia oliiveja oli erikseen tarjolla)
Graavilohta
Lohi-kurkkuhyytelöä (Maku.fi resepti)
Suutarin lohta
Rosolli

Porkkanalaatikko
Lanttulaatikko
Bataattilaatikko
Keitetyt perunat
Joulukinkku
Kinkun kastike

Karjalan piirakat ja munavoi

Jälkkäriksi Tuplasuklaaruutuja ja Irishcoffeejäädykettä.

Joulukinkku paistettiin edellisenä yönä ja kuorrutteeseen se sai tulista auran sinappia ja omenahilloa, sekä pintaan korppujauhoja. 7 kg kinkku 175 C, 8 h ja sisälämpötila paistopussissa paistettuna 85 C.

Graavilohen tein ensimmäistä kertaa itse ja noh, ainakin oli hyvästi suolassa :D. Melkein tönkkösuolattua.
Lanttulaatikon tein myös ensimmäistä kertaa itse ja ihan hyvää tuli. Bataattilaatikko oli myös ekaa kertaa listalla ja senkin tein itse...mutta se oli ehkä turhan makeaa useimpien makuun.

Kinkun kastikkeen reseptin laitan tänne ylös niin ehkä löydän se tulevinakin jouluina ;).

4 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
suurusta jauhot rasvassa
lisää jauhoihin
2 dl kinkun paistamisesta jäänyttä rasvaa/nestettä
2 dl kermaa
½-1 dl tulista sinappia
1 -1½ dl omenahilloa (mieluummin ei imelimmästä päästä).
mausteeksi voi laittaa pippuria tai valkopippuria.
Ihanan tuhti ja maukas kastike.
Valkoinen joulutähti, siniset hyasintit, sammalta ja kiviä.

Tulppaaneja ja sammalta lasimaljassa.


Ei kommentteja: