1. päivän kunniaksi KARJALANPIIRAKOITA. Niitä oikeita ja aitoja!
(20kpl isoja tai 40 kpl pieniä)
Pohja:
2 dl vettä
0,5 tl suolaa
3 dl ruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
Täyte:
jäähtynyt riisipuuro ( 1l maitoa, 2dl riisiä)
Ajele piirakoista ohuita, lähes läpikuultavia kuoria.
Lisää kuoreen puurotäytettä (ohut kerros riittää).
Paista 300 asteessa 10-15 min. Niin että piirakoihin tuleepi väriä ja rapeutta.
Voitele paistetut piirakat voimaito-seoksella. (Sulata voi kattilassa, lisää tilkka maitoa ja ripaus suolaa).
Nauti lämpimänä! Jos aiot pakastaa, voitele piirakat vasta sulatuksen jälkeen.
Myös tytär 8 v osallistui piirakkatalkoisiin rypyttämällä osan.
Ja tässä tyttären taidon näytteitä rinnan äidin tekeleiden kanssa.
1 kommentti:
Hyvin on siirtynyt taito äidiltä tyttärelle!
Lähetä kommentti