torstai 31. tammikuuta 2013

Bebe-leivokset


Bebe-leivokset makeanhimoon

Resepti on Kotivinkin nettisivuilta
12-15 kpl
vuokina käytin Italian leivosvuokia

pohja:
100g voita
1/2 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja

täytteessä tein oikaistun version:
2 dl vispikermaa
1 dl voita
4 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria

(2. vaihtoehto:
1 dl kuohukermaa
1 rkl maissitärkkelystä
1 rkl vaniljasokeira
1 kananmunan keltuainen
1 dl sokeria
1 dl voita)

kuorrute:
1 dl tomusokeria
tai 2 rkl mansikanmakuista tomusokeria + 3 rkl tomusokeria
1-2 tl sitruunamehua
vettä
nomparelleja
(miulla tais mennä himppasen reilummin tuota tomusokeria, eli kuorrute tuli fiilispohjalta :D ja koristeina lisäsin ranskanpastilleja).

"



  • Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää muna koko ajan vatkaten. Sekoita jauhot seokseen. Siirrä taikina hetkeksi jääkaappiin.
  • Painele voideltuihin leivosvuokiin ohuesti taikinaa. Paista leivospohjia uunin keskitasolla 175 asteessa noin 12-15 minuuttia, kunnes taikina on saanut kauniin vaalean hiekan värin.
  • Valmista täyte mittaamalla kattilaan kerma, maissitärkkelys, vaniljasokeri ja keltuainen. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa. Siirrä pois liedeltä ja jäähdytä hyvin. Vatkaa sokeri ja voi vaahdoksi ja nostele hyvin jäähtyneeseen kermaseokseen vähän kerrallaan. Tai oikaise ja vaahdota voi ja sokerit. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja sekoita se voi-sokeriseoksen kanssa kreemiksi. Jaa täyte murokuppeihin ja nosta ne jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat kuorrutteen.
  • Sekoita tomusokeri, sitruunamehu ja pari ruokalusikallista vettä kiinteähköksi tahnaksi. Levitä kuorrute leivoksen päälle ja koristele nonparelleilla"



  • Ei kommentteja: