torstai 31. tammikuuta 2013

Helpot lihapasteijat


Viikolla teki mieli jotain erilaista iltapalaa, ensin kävi mielessä lihapiirakat,
mutta se rasvapaistoshow ei oikein innostanut. Luovin helpointa mahdollista reittiä
ja ostin 1 kg torttutaikinaa, 400g nauta-sikajauhelihaa ja 1 kg pikariisiä. Tavoitteena saada aikaiseksi jonkin sorttimentin liha-riisi-pasteijoita.

Kotia päästyäni levitin torttulevyt sulamaan pöydälle. Pilkoin sipulin ja heitin sen pannulle
jauhelihan kanssa paistumaan. Sekaan vain  suolaa ja roasted Garlic&Pepper-mausteseosta.
Siinä sivussa keitin riisit. Kun riisit ja jauheliha olivat valmiit, sekoitin ne yhteen.

Kerkesin kaulita ensimmäista torttulevyä hetken kun paikalle ryntäsi kaksi innokasta apuria... miulle jäi
enää kauliminen ja opastus, nämä sankarit suoritti muut työt. 
 Ohuemmaksi kaulittu torttulevy jaetaan puoliksi. Torttupohjan sivut voidellaan kananmunalla  ja 
keskelle laitetaan n. 1½ ruokalusikallista täytettä.
 Jotta pasteija saadaan ummistettua pitää reunoille jättää tilaa.

Reunat käännetään päälle ja sauma käännetään alapuolle, näin vältytään siltä että pasteija repeilisi uunissa.
Päädyt painellaan haarukalla jotta täytteet ei karkaa... 

 Vielä viimeinen voitelu ennen uunia. 
200 asteisessa uunissa 10-15 min ja pasteijat ovat valmiit.



1 kommentti:

Amalia kirjoitti...

uohtanu ihan koko pasteijat - pitääpä joku päivä leipasta tällaisia. Monet hyvät ruuat pakkaa unohtumaan